

Makreel
MAKREEL
Kenmerken van makreel
Makreel is een blauwe vis die vooral voorkomt in de Noordzee, de Middellandse Zee en de Noord-Atlantische Oceaan.
Deze smakelijke vis, bekend om zijn voedzame eigenschappen, is een typisch hoofdingrediënt van het Mediterraan dieet en is perfect voor gezonde gerechten in de keuken.


Voedingswaarde van Rio Mare makreel
Makreel is dankzij zijn hoge voedingswaarde perfect voor een gezond en evenwichtig dieet. Deze vis is rijk aan omega-3 vetzuren die bijdragen aan een goede hartfunctie.
Daarnaast is het een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten, die belangrijk zijn voor de opbouw en het behoud van spiermassa.
Waarom makreel eten
Vis is zonder twijfel een van de beste voedingsmiddelen voor een gezond en evenwichtig dieet. Makreel springt eruit als bijzonder voedzaam – boordevol waardevolle voedingsstoffen. Deze vis is ook rijk aan omega-3 vetzuren die bijdragen aan een gezonde hartfunctie.
Naast zijn bewezen voedingswaarde heeft makreel ook heerlijk mals vlees dat zich perfect leent voor allerlei gerechten.
Rio Mare biedt een assortiment kant-en-klare versies, waaronder natuurlijke makreelfilets, perfect voor het bereiden van smakelijke, voedzame hoofdgerechten, en gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie, ideaal voor degenen die de intense, onnavolgbare smaak van gegrilde blauwe vis waarderen.
Laat je inspireren
Nessun elemento trovato.
Faq
100 g gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie bevatten 313 kcal, tegenover 163 kcal voor 100 g uitgelekte Rio Mare makreelfilets au naturel.
De gidsen raden aan om 2 tot 3 keer per week vis en andere zeevruchten te eten, variërend in type en locatie van de visvangst of kweek. Vis eten is een uitstekende manier om het lichaam te voorzien van essentiële voedingsstoffen, waaronder omega-3 vetzuren, mineralen en vitaminen.
Makreel in blik is een uitstekend alternatief voor verse of diepvriesvis. Volwassenen wordt aangeraaden om één keer per week makreel in blik te eten*. Het is een smakelijke en voedzame vis, rijk aan omega-3 vetzuren.
CREA, Guide diététique basé sur l’alimentation, rév. 2018
Onze makreelfilets gegrild in extra vierge olijfolie zijn een bron van eiwitten en essentiële vetzuren.
Hieronder staan de voedingswaarden van 100g gegrilde makreelfilets in Rio Mare extra vierge olijfolie:
ÉNERGIE | 1297 KJ / 313 kcal |
---|---|
VETTEN | 27g |
(INCLUSIEF VERZADIGDE VETTEN) | 5,9g |
KOOLHYDRATEN | 0g |
(INCLUSIEF SUIKERS) | 0g |
EIWITTEN | 17,5g |
ZOUT | 1,2g |
Omega-3 vetzuren (EPA + DHA): 1000 mg in 100 g heel product.