Aardappel- en tonijnkroketten met crème van wortelsoep
30 minuten
4 personen
Tonijn in olijfolie
Ingrediënten
Wortelen 400g
Knoflook 5 teentjes
Groentenbouillon 800ml
Azijn 30ml
Lime 1
Olijfolie 2 eetlepels
Poivreroncino 1
Zout naar smaak
Aardappelen 250g
Zoete aardappelen 100g
Tonijn in olijfolie Rio Mare 1 pak van 240g
Eieren 2
Broodkruimels naar smaak
Verse gember Een klein stukje
Extra vierge olijfolie 80g
Rucola 12 bladeren
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Voorbereiding
1. Stoof de knoflook met de schil aan in de olie en voeg de gehakte wortelen toe. Voeg de azijn toe, overgiet met de bouillon en voeg de limoenrasp toe. Zet het vuur laag en kook verder.
2.Verwijder de knoflook en Spaanse peper, mix en zeef. Kook de aardappelen, schil ze en stamp ze fijn. Voeg de uitgelekte tonijn, geraspte gember, zout en peper toe.
3.Maak van het mengsel kroketjes, doop ze in losgeklopt ei en paneermeel en bak ze in ruim olie.Laat uitlekken en afkoelen.
4.Bak de dunne plakjes knoflook enkele seconden in dezelfde olie. Serveer de room in individuele schaaltjes, met de kroketjes in het midden, gegarneerd met de reepjes knoflook en een paar blaadjes rucola.