Aardappel- en tonijnkroketten met crème van wortelsoep
Aardappel- en tonijnkroketten met crème van wortelsoep
Page d’accueil Recettes Aardappel- en tonijnkroketten met crème van wortelsoep

Aardappel- en tonijnkroketten met crème van wortelsoep

  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Wortelen 400g
  • Knoflook 5 teentjes
  • Groentenbouillon 800ml
  • Azijn 30ml
  • Lime 1
  • Olijfolie 2 eetlepels
  • Poivreroncino 1
  • Zout naar smaak
  • Aardappelen 250g
  • Zoete aardappelen 100g
  • Tonijn in olijfolie Rio Mare 1 pak van 240g
  • Eieren 2
  • Broodkruimels naar smaak
  • Verse gember Een klein stukje
  • Extra vierge olijfolie 80g
  • Rucola 12 bladeren
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

1. Stoof de knoflook met de schil aan in de olie en voeg de gehakte wortelen toe. Voeg de azijn toe, overgiet met de bouillon en voeg de limoenrasp toe. Zet het vuur laag en kook verder.

2.Verwijder de knoflook en Spaanse peper, mix en zeef. Kook de aardappelen, schil ze en stamp ze fijn. Voeg de uitgelekte tonijn, geraspte gember, zout en peper toe.

3.Maak van het mengsel kroketjes, doop ze in losgeklopt ei en paneermeel en bak ze in ruim olie.Laat uitlekken en afkoelen.

4.Bak de dunne plakjes knoflook enkele seconden in dezelfde olie. Serveer de room in individuele schaaltjes, met de kroketjes in het midden, gegarneerd met de reepjes knoflook en een paar blaadjes rucola.

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares