Aardappelen en papillote met gegrilde makreel
Aardappelen en papillote met gegrilde makreel
Page d’accueil Recettes Aardappelen en papillote met gegrilde makreel

Aardappelen en papillote met gegrilde makreel

  • 50 minuten
  • 4 personen
  • Gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie

Ingrediënten

  • Grote aardappelen 4
  • Gegrilde makreelfilets in Rio Mare extra vierge olijfolie 2 x 120g blikken
  • Griekse yoghurt 150g
  • Wortelen 2
  • Malse courgettes 2
  • Kervel of een ander soort aromatisch kruid 1 bos
  • Verse bieslook Een paar bosjes
  • Extra zuivere olijfolie 20g
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 220°C. Was en wikkel elke aardappel afzonderlijk in aluminiumfolie. Bak ongeveer 45 minuten, tot ze gaar zijn.

2. Terwijl de aardappelen koken, snij je de courgettes en wortelen in julienne reepjes, besprenkel je ze met olijfolie, kruid je ze met peper en zout en laat je de smaken combineren. Hak de bieslook en kervel fijn.

3. Haal de aardappelen uit het bakpapier en snijd doormidden. Leg een lepel yoghurt, de gekruide groenten en de gegrilde makreelfilets in het midden van elke aardappelhelft en werk af met nog wat yoghurt. Bestrooi met gemalen peper, bieslook en kervel en serveer.

Ingrediënten: Makreel* 87%, extra vierge olijfolie 10%, zout.
*Scomber scombrus