Aardappelgnocchi met spaanse peper en olijfpesto
Aardappelgnocchi met spaanse peper en olijfpesto
Page d’accueil Recettes Aardappelgnocchi met spaanse peper en olijfpesto

Aardappelgnocchi met spaanse peper en olijfpesto

  • 50 minuten
  • 2 personen
  • Rio Mare Pesto Chili & Olijven

Ingrediënten

  • Rio Mare Spaanse peper & Olijf Pesto 1 doos
  • Melige aardappelen 400g
  • Meel 150g
  • Als alternatief 500 g kant-en-klare gnocchi
  • Gezouten ricotta naar smaak
  • Peterselie naar smaak
  • Zout Een theelepel

Voorbereiding

Vandaag brengen we je een nieuwe versie van een grote Italiaanse klassieker: aardappelgnocchi met Spaanse peper & Olijf Pesto! Dit type gebak kan worden gemaakt met slechts een paar ingrediënten: bloem, zout, water en aardappelen. Dit is een heel eenvoudige bereiding voor zondagen of speciale gelegenheden wanneer je thuis een eerste gerecht wilt maken, zonder het gedoe van verse eierpasta. In dit recept hebben we de gnocchi geserveerd met Spaanse peper & Olijf Pesto (tonijnpesto met zwarte olijven en chili), een perfecte smaakmaker om het gerecht een licht pikante toets te geven die perfect samengaat met de smaak van de beste Rio Mare tonijn en de nasmaak van de olijven. Bereidingstip: om de consistentie van de gnocco aan te passen, kun je een beetje griesmeel aan het deeg toevoegen: dit is handig om te voorkomen dat de stukjes aan het werkvlak plakken. Let goed op de dikte van de deegrol, vooral wanneer je de gnocchi met een vork bekleedt: om je te helpen kun je ook een houten spatel gebruiken die zorgvuldig met bloem bestoven is.

1. Doe om te beginnen de aardappelen in een pan, bedek ze met ruim water en kook ze 30 minuten vanaf het begin van het koken tot ze gaar zijn.

2. Schil ze terwijl ze nog warm zijn en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Doe in een kom, voeg de bloem en het zout toe en meng goed.

3. Bestuif het werkvlak, snijd een bal deeg uit het mengsel en wrijf het op het werkvlak tot een kleine worst met een diameter van ongeveer 2 cm; snijd het vervolgens in stukken en ga zo door tot al het deeg op is.

4. Haal de stukjes één voor één over de tanden van een vork en schuif en druk ze tegelijkertijd aan, zodat ze de klassieke ribbelvorm aannemen.

5. Breng een grote hoeveelheid gezouten water aan de kook, kook de gnocchi en giet ze af met een schuimspaan zodra ze boven komen drijven; giet ze vervolgens in een kom waarin je de verzachte Rio Mare tonijnpesto en 4 of 5 kopjes van het gnocchikookwater hebt gedaan.

6. Bestrooi met geraspte gezouten ricotta en gehakte peterselie en serveer.

Ingrediënten: Olijfolie, tonijn* 20%, tomaten, zongedroogde tomaten (tomaat, zonnebloemolie), dubbele tomatenpuree, uien, zwarte olijven 3%, zout, peterselie, chilipeper 0,15%, natuurlijk chili-aroma met andere natuurlijke aroma’s. Kan bevatten: andere noten.
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis

Al onze producten zijn MSC gecertificeerd.
Ontdek waarom dit product verantwoord wordt gevangen.