Avocado en tomaat sfogliata en Insalatissime Linzen
10 minuten
4 personen
Insalatissime Linzen
Ingrediënten
Insalatissime Rio Mare Linzen 2 dozen
Rijpe avocado 1
Gekookte kikkererwten 300g
Oranje 1
Jonge spinaziescheuten 100g
Extra zuivere olijfolie 40g
Pijnboompitten 20g
Zout naar smaak
Voorbereiding
1. Rooster de pijnboompitten een paar minuten in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur, tot ze goudbruin zijn.
2. Schil de sinaasappel, verwijder de pitjes en de witte vliezen en snijd in stukjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd in blokjes.
3. Doe de kikkererwten, avocado, sinaasappelstukjes en spinaziescheuten in een kom. Breng op smaak met olijfolie en een snufje zout. Schik de salade op 4 borden.
4. Voeg de uitgelekte tonijn toe, licht verkruimeld, en garneer met pijnboompitten.