Gegrilde makreelfilets in olijfolie Rio Mare 2 x 125g blikken
Tomatenconcentraat 1 theelepel
Datterini tomaten 500g
Gedroogde tomaten Een handje
Pistaches Een handje
Tijm Een bojse
Verse oregano Een bojse
Bruine suiker 1 theelepel
Verse Spaanse peper, niet te heet 1
Extra zuivere olijfolie 1 theelepel
Zout naar smaak
Zwarte peper naar smaak
Vers basilicum naar smaak
Voorbereiding
1. Halveer de datterini tomaten en meng ze met de olie, zout, suiker, gehakte knoflook en zwarte peper. Leg ze op een grote bakplaat en bak ze 30 minuten in een op 150°C voorverwarmde oven. Rooster de pistachenoten een paar minuten in een koekenpan.
2.Doe ondertussen de bulgur in een grote kom, voeg 2 eetlepels olie toe en bedek met 350 ml kokend gezouten water. Roer goed door en laat de bulgur het vocht absorberen. Voeg de tomatenpuree toe en dek af (controleer na 5 minuten of je meer water moet toevoegen). Zodra de ideale consistentie is bereikt, voeg je zout, peper, olie, oregano en basilicum toe aan de bulgur.
3. Laagjes: Gebruik een koekjessnijder om de laagjes te maken. Begin met een laag bulgur, dan een laag gehakte zongedroogde tomaten, en eindig met de gekookte tomaten. Bestrooi met basilicum en fijngehakte pistachenoten en eindig met de makreelfilets. Garneer met een scheutje olijfolie en een paar blaadjes gemengde kruiden.