Boulgour met makreel
Boulgour met makreel
Home Recepten Boulgour met makreel

Boulgour met makreel

  • 15 minuten
  • 4 personen
  • Gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie

Ingrediënten

  • Boulgour 350g
  • Gegrilde makreelfilets in olijfolie Rio Mare 2 x 125g blikken
  • Tomatenconcentraat 1 theelepel
  • Datterini tomaten 500g
  • Gedroogde tomaten Een handje
  • Pistaches Een handje
  • Tijm Een bojse
  • Verse oregano Een bojse
  • Bruine suiker 1 theelepel
  • Verse Spaanse peper, niet te heet 1
  • Extra zuivere olijfolie 1 theelepel
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • Vers basilicum naar smaak

Voorbereiding

1. Halveer de datterini tomaten en meng ze met de olie, zout, suiker, gehakte knoflook en zwarte peper. Leg ze op een grote bakplaat en bak ze 30 minuten in een op 150°C voorverwarmde oven. Rooster de pistachenoten een paar minuten in een koekenpan.

2.Doe ondertussen de bulgur in een grote kom, voeg 2 eetlepels olie toe en bedek met 350 ml kokend gezouten water. Roer goed door en laat de bulgur het vocht absorberen. Voeg de tomatenpuree toe en dek af (controleer na 5 minuten of je meer water moet toevoegen). Zodra de ideale consistentie is bereikt, voeg je zout, peper, olie, oregano en basilicum toe aan de bulgur.

3. Laagjes: Gebruik een koekjessnijder om de laagjes te maken. Begin met een laag bulgur, dan een laag gehakte zongedroogde tomaten, en eindig met de gekookte tomaten. Bestrooi met basilicum en fijngehakte pistachenoten en eindig met de makreelfilets. Garneer met een scheutje olijfolie en een paar blaadjes gemengde kruiden.

Ingrediënten: Makreel* 87%, extra vierge olijfolie 10%, zout.
*Scomber scombrus