1. Verwarm het water met de azijn en suiker op het fornuis;
2.Kook de reepjes rode ui ongeveer 1 minuut in het mengsel, giet af en dep droog met keukenpapier;
3.Snijd in dunne reepjes en zet apart;
Voor het kikkererwtenmengsel
1. Schil de kikkererwten met behulp van een keukendoek;
2. Scheid de kikkererwten en zet apart;
3.Meng de helft van de kikkererwten met extra vierge olijfolie, zout, een beetje sojasaus en citroensap;
4.Roer de overgebleven kikkererwten erdoor tot een romig mengsel met hele kikkererwten.
Voor de witte ui
1. Snijd de witte ui in plakjes van een halve centimeter en bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag met een beetje olie om een “gegrild” effect te krijgen;
Voor de gebakken kikkererwtenvellen
1. Bak de kikkererwtenvellen in zonnebloemolie op ongeveer 170°C;
2.Dep droog en kruid lichtjes;
Voor de tabasco-mayonaise
1. Meng de twee ingrediënten door elkaar en voeg meer of minder tabasco toe, afhankelijk van hoe pittig je het wilt.
2.Breng het witlof op smaak met olie en zout;
3.Smeer een dun laagje pittige mayonaise op beide kanten van het broodje;
4.Schik het kikkererwtenmengsel op de onderste helft en voeg dan de gegrilde uien toe;
5.Werk af met de tonijn en zoetzure uien;
6.Voeg de witlof toe, bedek met de krokante kikkererwtenvellen en werk af met de bovenkant van het brood.