Broodje tonijn
Broodje tonijn
Home Recepten Broodje tonijn

Broodje tonijn

  • 20 minuten
  • 4 sandwiches
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Tonijn in Rio Mare olijfolie 3 x 80g blikken
  • Zacht brood 8 sneetjes
  • Cheddar of Emmentaler kaas 160g
  • Selderij 1 takje
  • Peterselie 1 takje
  • Tomaat 1
  • Rode ui 1/4
  • Mayonaise 3 eetlepels
  • Mosterd 1 theelepel
  • Boter 30g
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

1. Snijd de selderij, ui en peterselie fijn en doe in een kom. Voeg de uitgelekte tonijn, mayonaise en mosterd toe en meng goed met een vork. Breng op smaak met een snufje zout en peper.

2. Gebruik een grove rasp om de kaas te raspen. Snijd de tomaat in dunne plakjes, beboter één kant van de sneetjes brood en leg ze met de beboterde kant naar beneden op een vel bakpapier.

3. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag en rooster de vier sneetjes brood aan de beboterde kant. Beleg met een beetje kaas, tonijnmengsel, plakjes tomaat en nog een beetje kaas. Sluit af met de andere vier sneetjes brood, met de beboterde kant naar boven.

4. Leg de broodjes voorzichtig in de pan. Les faire bien dorer, d’abord d’un côté, puis de l’autre. Druk lichtjes aan met een spatel tot de gesmolten kaas een beetje over de broodjes loopt. Haal van het vuur, snijd doormidden en serveer direct.

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares