Rio Mare Tonijnfilets in extra zuivere olijfolie 110g ca
Bucatini 200g
Saffraan stampers 0.5g
Grote prei 1 (groot)
Aardappel 1
Teen knoflook 1
Rode peper 1
Peterselie naar smaak
Citroenzeste naar smaak
Extra zuivere olijfolie naar smaak
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Voorbereiding
1. Snijd de prei en de geschilde aardappel in dunne plakjes. Bak de prei in een pan met een scheutje olijfolie, voeg de aardappel toe en bak een paar minuten mee.
2. Breng op smaak met zout en peper, voeg dan een pollepel water toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
3. Voeg de saffraanpistels toe in de laatste paar minuten van het koken.
4. Mix de prei met een drupje extra vierge olijfolie, pas de smaak en consistentie aan en houd warm.
5. Dompel de bucatini in ruim gezouten water.
6. Bereid ondertussen een basis met knoflook, olijfolie en chilipeper.
7. Laat de bucatini beetgaar uitlekken in de pan met de knoflook en olijfolie en laat verder koken.
8. Voeg een drupje olijfolie, gehakte peterselie en citroenrasp toe om de ingrediënten samen te binden.
9. Verdeel de preisaus over het bord en leg een portie bucatini in het midden.
10. Werk het gerecht af met de Rio Mare Tonijnfilets en bestrooi lichtjes met peterselie en citroensap.