Caesar salade met tonijn
Caesar salade met tonijn
Page d’accueil Recettes Caesar salade met tonijn

Caesar salade met tonijn

  • 10 minuten
  • 4 personen
  • «Filod’Olio» Tonijn

Ingrediënten

  • Rio Mare “Filod’olio” Tonijn 2 x blikjes van 160 g
  • Ciabatta rol 1
  • Krop sla 1 (of slabladeren)
  • Parmigiano Reggiano kaas 75 g
  • Ansjovisfilets in olie 4
  • Knoflook 1/4 teentje
  • Extra zuivere olijfolie 50 g
  • Citroensap 1/2 citroen
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

1.Breek het brood in grote stukken en rooster het in de oven of in een koekenpan met een beetje olie. 2.Hak de knoflook en ansjovis fijn en doe ze in een kleine kom. Voeg daarna het citroensap en de resterende olie toe en meng goed. 3.Schaaf met een dunschiller fijne plakjes van de Parmigiano Reggiano kaas. Droog de slabladeren (of sla) goed af en bedek ze met het eerder bereide mengsel. 4.Beleg de salade met de stukjes tonijn, het geschaafde Parmigiano Reggiano en de stukjes toast.

Ingrediënten: Tonijn*, olijfolie, zout.
* Thunnus (neothunnus) albacares

Al onze producten zijn MSC gecertificeerd.
Ontdek waarom dit product verantwoord wordt gevangen.