Rio Mare “Filod’olio” Tonijn 2 x blikjes van 160 g
Ciabatta rol 1
Krop sla 1 (of slabladeren)
Parmigiano Reggiano kaas 75 g
Ansjovisfilets in olie 4
Knoflook 1/4 teentje
Extra zuivere olijfolie 50 g
Citroensap 1/2 citroen
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Voorbereiding
1.Breek het brood in grote stukken en rooster het in de oven of in een koekenpan met een beetje olie. 2.Hak de knoflook en ansjovis fijn en doe ze in een kleine kom. Voeg daarna het citroensap en de resterende olie toe en meng goed. 3.Schaaf met een dunschiller fijne plakjes van de Parmigiano Reggiano kaas. Droog de slabladeren (of sla) goed af en bedek ze met het eerder bereide mengsel. 4.Beleg de salade met de stukjes tonijn, het geschaafde Parmigiano Reggiano en de stukjes toast.