HomeReceptenCarpaccio van rode biet met tonijn, yoghurt en geroosterde hazelnoten
Carpaccio van rode biet met tonijn, yoghurt en geroosterde hazelnoten
15 minuten
4 personen
Tonijn in olijfolie met citroensap en zwarte peper
Ingrediënten
Medium gebakken biet 2
Tonijn in olijfolie met citroen en zwarte peper Rio Mare 2 x 130g blikken
Griekse yoghurt 150g
Melk 50ml
Ontvelde hazelnoten 40g
Extra zuivere olijfolie 20g
Bieslook Een paar takjes
Zout naar smaak
Voorbereiding
1. Schil de bieten en snijd ze in dunne plakjes. Hak de hazelnoten grof en bak ze in een beetje olijfolie goudbruin. Breng de yoghurt op smaak met een snufje zout en meng met de melk.
2. Schik de plakjes biet op 4 borden en bedek met de yoghurtsaus. Garneer met de verkruimelde tonijn en een beetje van de saus. Bestrooi met geroosterde hazelnoten en garneer elk bord met geknipte bieslook.