Chili tonijn met twee soorten wortelen en stracciatella kaas
20 minuten
4
Tonijn in olijfolie met Spaanse peper
Ingrediënten
Tonijn met Rio Mare Spaanse peper 1 blik van 130 g
Stracciatella 400g
Oranje wortelen 4
Zwarte wortelen 4
Kool 1/2
Basilicum 1 handje
Extra zuivere olijfolie 40g
Knoflook 2 teentjes
Zout naar smaak
Spruitjes Sommige
Voorbereiding
1. Schil de wortelen en snijd ze in lange stengels. Pureer de knoflookteentjes zonder ze te pellen.
2. Fruit de knoflook in een koekenpan met antiaanbaklaag met een beetje olie, voeg de wortelen toe, breng op smaak met zout en bak een paar minuten op hoog vuur, af en toe roeren.
3. Schik de stracciatella-kaas op het bord, voeg de gekookte wortelen en de chili-tonijn toe en garneer met de spruitjes. Breng op smaak met een vleugje olijfolie en serveer met rustieke grissini.