Courgettebloemen gevuld met tonijn en ricotta kaas
Courgettebloemen gevuld met tonijn en ricotta kaas
Page d’accueil Recettes Courgettebloemen gevuld met tonijn en ricotta kaas

Courgettebloemen gevuld met tonijn en ricotta kaas

  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Rio Mare Tonijn in olijfolie 1 x 160 blik
  • Courgette bloemen 12
  • Ricotta 200g
  • Geraspte Parmezaanse kaas 2 eetlepels
  • Ei 1
  • Meel 2 eetlepels
  • Melk 4 eetlepels
  • Petersilie 1 takje
  • Bakolie naar smaak
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

  1. Doe de uitgelekte tonijn, ricotta, Parmezaanse kaas en een beetje gehakte peterselie in een kom en meng goed.

  2. Verwijder de stampers uit de courgettebloemen, was ze voorzichtig en vul ze met het tonijnmengsel.

  3. Klop het ei los met de bloem en een beetje zout, en verdun het met de melk tot een romig beslag.

  4. Verhit een ruime hoeveelheid plantaardige olie in een grote koekenpan gedurende een paar minuten tot de ideale frituurtemperatuur is bereikt. Doop de gevulde bloemen in het beslag en leg ze voorzichtig in de hete olie. Bak tot ze knapperig en goudbruin zijn.

Bak slechts een paar bloemen tegelijk, laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer warm.

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares