Courgettebloemen gevuld met tonijn en ricotta kaas
25 minuten
4 personen
Tonijn in olijfolie
Ingrediënten
Rio Mare Tonijn in olijfolie 1 x 160 blik
Courgette bloemen 12
Ricotta 200g
Geraspte Parmezaanse kaas 2 eetlepels
Ei 1
Meel 2 eetlepels
Melk 4 eetlepels
Petersilie 1 takje
Bakolie naar smaak
Zout naar smaak
Voorbereiding
Doe de uitgelekte tonijn, ricotta, Parmezaanse kaas en een beetje gehakte peterselie in een kom en meng goed.
Verwijder de stampers uit de courgettebloemen, was ze voorzichtig en vul ze met het tonijnmengsel.
Klop het ei los met de bloem en een beetje zout, en verdun het met de melk tot een romig beslag.
Verhit een ruime hoeveelheid plantaardige olie in een grote koekenpan gedurende een paar minuten tot de ideale frituurtemperatuur is bereikt. Doop de gevulde bloemen in het beslag en leg ze voorzichtig in de hete olie. Bak tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Bak slechts een paar bloemen tegelijk, laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer warm.