Rio Mare Tonijn in olijfolie met Spaanse peper 3 x 80g blikken
Oigno geel 1 (gemiddelde grootte)
Geraspte Parmezaanse kaas 50g
Peterselie en marjolein 1 klein boeket
Extra zuivere olijfolie 40g
Zout naar smaak
Voorbereiding
1. Kook de courgettes in hun geheel in gezouten water in 12 minuten vanaf het kookpunt. Verwijder de uiteinden en snijd in de lengte doormidden. Verwijder het vruchtvlees en de zaadjes met een theelepel en pureer goed.
2. Fruit de gesnipperde ui in een kleine pan met de olijfolie tot hij goudbruin is. Voeg het courgettevlees toe en laat de smaken een paar minuten mengen, haal dan van het vuur. Voeg de verkruimelde, uitgelekte tonijn, peterselie en geraspte Parmezaan toe en meng goed met een vork.
3. Vul de courgettehelften met het mengsel en bak ongeveer tien minuten gegratineerd.