Crostini van roggebrood met gegrilde peren en makreelfilets
20 minuten
4 personen
Gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie
Ingrediënten
Roggebrood 4 sneetjes
Gegrilde makreelfilets in Rio Mare extra vierge olijfolie 2 x 125g blikken
Treviso cichorei 1
Peren 2
Caprino kaas 200g
Pijnboompitten 20g
Biologische citroen 1
Extra zuivere olijfolie 40g
Zout naar smaak
Versgemalen zwarte peper naar smaak
Voorbereiding
Rooster de sneetjes roggebrood. Snijd de peren in plakjes zonder ze te schillen, verwijder de klokhuizen en rooster de plakjes in een pan met antiaanbaklaag. Rooster daarna de witlofblaadjes. Rooster de pijnboompitten in een aparte kleine koekenpan met antiaanbaklaag.
Doe de Caprino-kaas in een mengkom, voeg het citroensap, zwarte peper en een paar eetlepels extra vergine olijfolie toe, en meng alles tot een romige saus.
Schik de crostini op een bord: leg een blaadje witlof op het roggebrood, gevolgd door een paar lepels van het Caprino-mengsel, en werk af met plakjes peer, uitgelekte makreelfilets en de geroosterde pijnboompitten.