Crostini van roggebrood met gegrilde peren en makreelfilets
Crostini van roggebrood met gegrilde peren en makreelfilets
Page d’accueil Recettes Crostini van roggebrood met gegrilde peren en makreelfilets

Crostini van roggebrood met gegrilde peren en makreelfilets

  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie

Ingrediënten

  • Roggebrood 4 sneetjes
  • Gegrilde makreelfilets in Rio Mare extra vierge olijfolie 2 x 125g blikken
  • Treviso cichorei 1
  • Peren 2
  • Caprino kaas 200g
  • Pijnboompitten 20g
  • Biologische citroen 1
  • Extra zuivere olijfolie 40g
  • Zout naar smaak
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Voorbereiding

  1. Rooster de sneetjes roggebrood. Snijd de peren in plakjes zonder ze te schillen, verwijder de klokhuizen en rooster de plakjes in een pan met antiaanbaklaag. Rooster daarna de witlofblaadjes. Rooster de pijnboompitten in een aparte kleine koekenpan met antiaanbaklaag.

  2. Doe de Caprino-kaas in een mengkom, voeg het citroensap, zwarte peper en een paar eetlepels extra vergine olijfolie toe, en meng alles tot een romige saus.

  3. Schik de crostini op een bord: leg een blaadje witlof op het roggebrood, gevolgd door een paar lepels van het Caprino-mengsel, en werk af met plakjes peer, uitgelekte makreelfilets en de geroosterde pijnboompitten.

Ingrediënten: Makreel* 87%, extra vierge olijfolie 10%, zout.
*Scomber scombrus