Crostini van tonijn met kikkererwtenspread
Crostini van tonijn met kikkererwtenspread
Page d’accueil Recettes Crostini van tonijn met kikkererwtenspread

Crostini van tonijn met kikkererwtenspread

  • 10 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in extra vierge olijfolie

Ingrediënten

  • Gekookte kikkererwten 200g
  • Tonijn in extra vierge olijfolie Rio Mare 2 x 80g blikken
  • Baguette 1
  • Extra zuivere olijfolie naar smaak
  • Biologische citroen 1
  • Petersilie naar smaak
  • Verse rozemarijn Een paar takjes
  • Knoflook 1 teentje
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

  1. Meng in een keukenmachine de kikkererwten met de knoflook, rozemarijn, peterselie, zout, het sap van een halve citroen en 2 eetlepels olijfolie.

  2. Zodra het mengsel romig is, breng je het op smaak met wat versgemalen zwarte peper. Laat de tonijn uitlekken, snijd hem in stukjes en meng met de citroenrasp en gehakte basilicum.

  3. Snijd het stokbrood in sneetjes en rooster ze onder een hete grill.

  4. Besmeer de sneetjes stokbrood met het kikkererwtenmengsel, leg er de tonijn op en garneer met tijm en citroenschil.

Ingrediënten: Tonijn*, extra vierge olijfolie, zout.
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis

Al onze producten zijn MSC gecertificeerd.
Ontdek waarom dit product verantwoord wordt gevangen.