Page d’accueilRecettesFava bonenpuree met gegrilde makreelfilets en gesauteerde kerstomaatjes
Fava bonenpuree met gegrilde makreelfilets en gesauteerde kerstomaatjes
80 minuten
4 personen
Gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie
Ingrediënten
Rio Mare Gegrilde makreelfilets in extra zuivere olijfolie 4 x 120g blikken
Gedroogde favabonen zonder dop 250g
Datterini tomaten 150g
Laurier 1 blad
Knoflook 1 teentje
Extra zuivere olijfolie 50g
Oregano naar smaak
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Basilicum Sommige bladeren
Voorbereiding
1. Was de favabonen in een grote kom met water, laat ze goed uitlekken en doe ze met het laurierblad in een steelpan. Vul de pan met water (genoeg om de bonen te bedekken) en breng aan de kook. Verwijder het schuim dat zich aan het oppervlak van het kokende water vormt en kook op een laag vuur gedurende minstens een uur.
2. Bak de gehakte knoflook in de olijfolie tot hij goudbruin is. Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met zout, basilicum en oregano. Haal van het vuur en zet apart.
3. Giet de favabonen af die bijna uit elkaar zijn gevallen en prak ze met een vork. Breng op smaak met zout.
4. Schik de bonenpuree op vier borden, voeg de gegrilde makreelfilets, kerstomaatjes en wat versgemalen peper toe.