Fava bonenpuree met gegrilde makreelfilets en gesauteerde kerstomaatjes
Fava bonenpuree met gegrilde makreelfilets en gesauteerde kerstomaatjes
Page d’accueil Recettes Fava bonenpuree met gegrilde makreelfilets en gesauteerde kerstomaatjes

Fava bonenpuree met gegrilde makreelfilets en gesauteerde kerstomaatjes

  • 80 minuten
  • 4 personen
  • Gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie

Ingrediënten

  • Rio Mare Gegrilde makreelfilets in extra zuivere olijfolie 4 x 120g blikken
  • Gedroogde favabonen zonder dop 250g
  • Datterini tomaten 150g
  • Laurier 1 blad
  • Knoflook 1 teentje
  • Extra zuivere olijfolie 50g
  • Oregano naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Basilicum Sommige bladeren

Voorbereiding

1. Was de favabonen in een grote kom met water, laat ze goed uitlekken en doe ze met het laurierblad in een steelpan. Vul de pan met water (genoeg om de bonen te bedekken) en breng aan de kook. Verwijder het schuim dat zich aan het oppervlak van het kokende water vormt en kook op een laag vuur gedurende minstens een uur.

2. Bak de gehakte knoflook in de olijfolie tot hij goudbruin is. Voeg de gehalveerde cherrytomaatjes toe en bak een paar minuten mee. Breng op smaak met zout, basilicum en oregano. Haal van het vuur en zet apart.

3. Giet de favabonen af die bijna uit elkaar zijn gevallen en prak ze met een vork. Breng op smaak met zout.

4. Schik de bonenpuree op vier borden, voeg de gegrilde makreelfilets, kerstomaatjes en wat versgemalen peper toe.

Ingrediënten: Makreel* 87%, extra vierge olijfolie 10%, zout.
*Scomber scombrus