Flambeertaart of Elzasser taart met tonijn en ui
Flambeertaart of Elzasser taart met tonijn en ui
Page d’accueil Recettes Flambeertaart of Elzasser taart met tonijn en ui

Flambeertaart of Elzasser taart met tonijn en ui

  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Meel 250g
  • Warm water 150ml
  • Rio Mare Tonijn in olijfolie 2 x 160g blikken
  • Witte ui 1
  • Zure room 200g
  • Roomkaas 100g
  • Extra zuivere olijfolie 50g
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

1. Meng de bloem, het zout en de olie in een middelgrote kom. Voeg langzaam het water toe en meng met een vork tot een deeg. Voeg meer water toe als het deeg te veel plakt.

2.Kneed het deeg tot het glad is.Rol het deeg zeer dun uit.Leg twee met aluminiumfolie beklede bakplaten klaar en leg het deeg erop.

3.Verwarm de oven voor op 240°C.Snipper de ui, meng de zure room en fromage frais in een kom en breng op smaak met een snufje zout en een flinke dosis peper.

4.Verdeel het roommengsel over het deeg, bedek gelijkmatig met de uien en bak ongeveer 10 minuten.Bestrooi twee minuten voor het einde van de baktijd met de verkruimelde tonijn en bak verder.

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares