Focaccia gevuld met tonijn, gebakken kerstomaatjes en gegrilde courgette
Focaccia gevuld met tonijn, gebakken kerstomaatjes en gegrilde courgette
Page d’accueil Recettes Focaccia gevuld met tonijn, gebakken kerstomaatjes en gegrilde courgette

Focaccia gevuld met tonijn, gebakken kerstomaatjes en gegrilde courgette

  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in extra vierge olijfolie

Ingrediënten

  • Dikke, middelgrote ronde of vierkante focaccia, of meerdere kleintjes 1
  • Rio Mare Tonijn in olijfolie 2 x 120g blikken
  • Datterino kerstomaatjes 100g
  • Gegrilde courgettes 100g
  • Mozzarella 200g
  • Extra zuivere olijfolie 30g
  • Knoflook 1 teentje
  • Oregano naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de cherrytomaatjes doormidden, fruit de geperste knoflook met de olijfolie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de cherrytomaatjes toe wanneer de knoflook bruin begint te worden. Breng op smaak met zout, peper en een snufje oregano en bak 6 minuten op hoog vuur. Verwijder de knoflook.

2. Snijd de focaccia horizontaal doormidden en beleg met de gesneden mozzarella, tomaten en hun sap, courgettes en verkruimelde tonijn.

3.Bak de focaccia in de oven voor max. 5 minuten tot ze knapperig zijn en de mozzarella licht gesmolten. Snijd in stukken en serveer warm.

Ingrediënten: Tonijn*, extra vierge olijfolie, zout.
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis

Al onze producten zijn MSC gecertificeerd.
Ontdek waarom dit product verantwoord wordt gevangen.