Page d’accueilRecettesFocaccia gevuld met tonijn, gebakken kerstomaatjes en gegrilde courgette
Focaccia gevuld met tonijn, gebakken kerstomaatjes en gegrilde courgette
20 minuten
4 personen
Tonijn in extra vierge olijfolie
Ingrediënten
Dikke, middelgrote ronde of vierkante focaccia, of meerdere kleintjes 1
Rio Mare Tonijn in olijfolie 2 x 120g blikken
Datterino kerstomaatjes 100g
Gegrilde courgettes 100g
Mozzarella 200g
Extra zuivere olijfolie 30g
Knoflook 1 teentje
Oregano naar smaak
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de cherrytomaatjes doormidden, fruit de geperste knoflook met de olijfolie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag en voeg de cherrytomaatjes toe wanneer de knoflook bruin begint te worden. Breng op smaak met zout, peper en een snufje oregano en bak 6 minuten op hoog vuur. Verwijder de knoflook.
2. Snijd de focaccia horizontaal doormidden en beleg met de gesneden mozzarella, tomaten en hun sap, courgettes en verkruimelde tonijn.
3.Bak de focaccia in de oven voor max. 5 minuten tot ze knapperig zijn en de mozzarella licht gesmolten. Snijd in stukken en serveer warm.