Friselle met kerstomaatjes, broccoli, koolraap en tonijn
10 minuten
4 personen
Tonijn in olijfolie
Ingrediënten
Rio Mare tonijn in olijfolie 2 x 80g blikken
Friselle 4
Kerstomaten 12
Broccoliroos 300g
Verse oregano Een takje
Azijn naar smaak
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Voorbereiding
Meng in een kom 2 eetlepels water, 1 eetlepel azijn, een scheutje olijfolie en een snufje zout. Leg de Friselle op een serveerschaal, besprenkel met het mengsel en laat intrekken.
Halveer de cherrytomaatjes, doe ze in een kom en breng op smaak met olijfolie, zout en een beetje oregano. Laat marineren tot gebruik. Controleer of de dikke stelen van de broccoli rabe zijn verwijderd.
Snijd de broccoli rabe in stukken en blancheer deze 5 tot 6 minuten in een grote pan met kokend gezouten water. Giet af en breng op smaak met zout en olijfolie terwijl de groenten nog heet zijn. Laat afkoelen.
Beleg de Friselle met de broccoli rabe, cherrytomaatjes en grof verkruimelde Rio Mare-tonijn in olijfolie. Garneer met de gemarineerde tomaatjes.