Fusilli met tonijn, broccoli, provolone en olijven
30 minuten
4 personen
Tonijn in olijfolie met Spaanse peper
Ingrediënten
Tonijn in olijfolie met Spaanse peper 2 x 80g blikken
Fusilli 350g
Broccoli 500g
Ui 1
Ontpitte zwarte olijven 30g
Pijnboompitten 20g
Druiven 20g
Oude Provolone 40g
Extra zuivere olijfolie 40g
Zout naar smaak
Voorbereiding
1. Breng een grote pan water aan de kook en voeg het zout toe. Week de druiven in warm water om ze zacht te maken.
2. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronk in blokjes. Dompel de broccoli in kokend water en kook ongeveer 10 minuten. Verwijder de broccoli met een schuimspaan en zet apart. Kook de pasta in het broccolikookwater.
3. Terwijl de pasta kookt, fruit je het gehakte knoflookteentje in een grote koekenpan met de olijfolie. Voeg de ui, olijven, pijnboompitten en gehakte zacht geworden rozijnen toe. Fruit een paar minuten, voeg de broccoli toe en kook nog een paar minuten op hoog vuur tot alle smaken zijn doorgetrokken. Voeg de uitgelekte gekookte pasta toe. Rasp de provolone met een grove rasp en strooi over de pasta. Meng goed en serveer.