Fusilli met tonijn, broccoli, provolone en olijven
Fusilli met tonijn, broccoli, provolone en olijven
Page d’accueil Recettes Fusilli met tonijn, broccoli, provolone en olijven

Fusilli met tonijn, broccoli, provolone en olijven

  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie met Spaanse peper

Ingrediënten

  • Tonijn in olijfolie met Spaanse peper 2 x 80g blikken
  • Fusilli 350g
  • Broccoli 500g
  • Ui 1
  • Ontpitte zwarte olijven 30g
  • Pijnboompitten 20g
  • Druiven 20g
  • Oude Provolone 40g
  • Extra zuivere olijfolie 40g
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

1. Breng een grote pan water aan de kook en voeg het zout toe. Week de druiven in warm water om ze zacht te maken.

2. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stronk in blokjes. Dompel de broccoli in kokend water en kook ongeveer 10 minuten. Verwijder de broccoli met een schuimspaan en zet apart. Kook de pasta in het broccolikookwater.

3. Terwijl de pasta kookt, fruit je het gehakte knoflookteentje in een grote koekenpan met de olijfolie. Voeg de ui, olijven, pijnboompitten en gehakte zacht geworden rozijnen toe. Fruit een paar minuten, voeg de broccoli toe en kook nog een paar minuten op hoog vuur tot alle smaken zijn doorgetrokken. Voeg de uitgelekte gekookte pasta toe. Rasp de provolone met een grove rasp en strooi over de pasta. Meng goed en serveer.

Ingrediënten: Tonijn*, olijfolie, zout, Calabrische Spaanse peper 0,1%, Spaanse peper 0,1%, kruiden.
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis

Al onze producten zijn MSC gecertificeerd.
Ontdek waarom dit product verantwoord wordt gevangen.