Gegratineerde macaroni met olijven, makreel en tomaten
40 minuten
4 personen
Gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie
Ingrediënten
Gegrilde makreelfilets in olijfolie Rio Mare 2 x 125g blikken
Maccheroni 350g
Kerstomaten 400g
Broodkruimels 40g
Geraspte Parmezaanse kaas 30g
Oregano ½ theelepel
Knoflook 1 teentje
Ontpitte zwarte olijven 1 handje
Extra zuivere olijfolie 40g
Zout naar smaak
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C en breng een grote pan gezouten water aan de kook.
Halveer de tomaten en leg ze samen met de gesneden knoflook in een ovenschaal. Kruid met zout en oregano, meng met het paneermeel en de Parmezaanse kaas, voeg een scheutje olijfolie toe en bak ongeveer 20 minuten in de oven.
Kook de pasta beetgaar, giet af en meng met de gegratineerde tomaten en het bakvocht uit de ovenschaal. Snijd de makreel in stukjes, voeg toe aan de pasta en serveer. Garneer met olijven en verse oregano.