Gegratineerde macaroni met olijven, makreel en tomaten
Gegratineerde macaroni met olijven, makreel en tomaten
Page d’accueil Recettes Gegratineerde macaroni met olijven, makreel en tomaten

Gegratineerde macaroni met olijven, makreel en tomaten

  • 40 minuten
  • 4 personen
  • Gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie

Ingrediënten

  • Gegrilde makreelfilets in olijfolie Rio Mare 2 x 125g blikken
  • Maccheroni 350g
  • Kerstomaten 400g
  • Broodkruimels 40g
  • Geraspte Parmezaanse kaas 30g
  • Oregano ½ theelepel
  • Knoflook 1 teentje
  • Ontpitte zwarte olijven 1 handje
  • Extra zuivere olijfolie 40g
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C en breng een grote pan gezouten water aan de kook.

  2. Halveer de tomaten en leg ze samen met de gesneden knoflook in een ovenschaal. Kruid met zout en oregano, meng met het paneermeel en de Parmezaanse kaas, voeg een scheutje olijfolie toe en bak ongeveer 20 minuten in de oven.

  3. Kook de pasta beetgaar, giet af en meng met de gegratineerde tomaten en het bakvocht uit de ovenschaal. Snijd de makreel in stukjes, voeg toe aan de pasta en serveer. Garneer met olijven en verse oregano.

Ingrediënten: Makreel* 87%, extra vierge olijfolie 10%, zout.
*Scomber scombrus