Gegrilde makreel met aardappelpuree, rode ui en gekarameliseerde appels
Gegrilde makreel met aardappelpuree, rode ui en gekarameliseerde appels
Home Recepten Gegrilde makreel met aardappelpuree, rode ui en gekarameliseerde appels

Gegrilde makreel met aardappelpuree, rode ui en gekarameliseerde appels

  • 25 minuten
  • 4
  • Gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie

Ingrediënten

  • Rio Mare Gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie 4 blikken
  • Aardappelpuree 500g
  • Appels 2
  • Kleine rode uien 2
  • Extra zuivere olijfolie 40g
  • Rozemarijn Een takje
  • Boter 20g
  • Suiker 2 eetlepels
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak

Voorbereiding

1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes. Snijd de uien fijn.

2. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag, leg de appelschijfjes erin en bak ze bruin op hoog vuur. Voeg de rozemarijn, uien, boter, suiker, zout en veel peper toe en bak op middelhoog vuur tot de ui doorschijnend is.

3.Verwarm de aardappelpuree, leg deze op een bord en garneer met de gegrilde makreelfilets en het ui- en appelmengsel. Serveer onmiddellijk.

Ingrediënten: Makreel* 87%, extra vierge olijfolie 10%, zout.
*Scomber scombrus