HomeReceptenGegrilde makreel met aardappelpuree, rode ui en gekarameliseerde appels
Gegrilde makreel met aardappelpuree, rode ui en gekarameliseerde appels
25 minuten
4
Gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie
Ingrediënten
Rio Mare Gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie 4 blikken
Aardappelpuree 500g
Appels 2
Kleine rode uien 2
Extra zuivere olijfolie 40g
Rozemarijn Een takje
Boter 20g
Suiker 2 eetlepels
Zout naar smaak
Zwarte peper naar smaak
Voorbereiding
1. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes. Snijd de uien fijn.
2. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag, leg de appelschijfjes erin en bak ze bruin op hoog vuur. Voeg de rozemarijn, uien, boter, suiker, zout en veel peper toe en bak op middelhoog vuur tot de ui doorschijnend is.
3.Verwarm de aardappelpuree, leg deze op een bord en garneer met de gegrilde makreelfilets en het ui- en appelmengsel. Serveer onmiddellijk.