Geroosterde pompoen met tonijn en kruidencrostini
Geroosterde pompoen met tonijn en kruidencrostini
Page d’accueil Recettes Geroosterde pompoen met tonijn en kruidencrostini

Geroosterde pompoen met tonijn en kruidencrostini

  • 45 minuten
  • 4
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Rio Mare tonijn in olijfolie van 80 g 4 dozen
  • Pompoen (zonder schil en pitten, in plakjes te snijden of reeds in blokjes gesneden) 800 g
  • Witte kool ¼
  • Brood met zaden 2 sneetjes
  • Pompoenpitten 1 eetlepel
  • Rozemarijn Twee strengen
  • Tijm een bosje
  • Extra vierge olijfolie Hoeveelheid naar behoefte
  • Zout Hoeveelheid naar smaak
  • Zwarte peper Hoeveelheid naar smaak

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verkruimel de rozemarijn en tijm en snijd de pompoen in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.

Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat, breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout, peper en een beetje gehakte kruiden en bak ongeveer 25 minuten in de oven.

Snijd de witte kool fijn en breng op smaak met olie, zout en peper.

Snijd het brood in kleine blokjes en rooster deze in een pan met een beetje olie en de kruiden, onder voortdurend roeren.

Leg de plakjes pompoen op vier borden, voeg de gekruide kool toe, bestrooi met pompoenpitten en leg de uitgelekte en verkruimelde tonijn in het midden. Werk af met de kruidencrostini’s.

Voeg tot slot naar smaak een scheutje olijfolie toe.

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares