Pompoen (zonder schil en pitten, in plakjes te snijden of reeds in blokjes gesneden) 800 g
Witte kool ¼
Brood met zaden 2 sneetjes
Pompoenpitten 1 eetlepel
Rozemarijn Twee strengen
Tijm een bosje
Extra vierge olijfolie Hoeveelheid naar behoefte
Zout Hoeveelheid naar smaak
Zwarte peper Hoeveelheid naar smaak
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verkruimel de rozemarijn en tijm en snijd de pompoen in plakjes van ongeveer een halve centimeter dik.
Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat, breng op smaak met een scheutje olijfolie, zout, peper en een beetje gehakte kruiden en bak ongeveer 25 minuten in de oven.
Snijd de witte kool fijn en breng op smaak met olie, zout en peper.
Snijd het brood in kleine blokjes en rooster deze in een pan met een beetje olie en de kruiden, onder voortdurend roeren.
Leg de plakjes pompoen op vier borden, voeg de gekruide kool toe, bestrooi met pompoenpitten en leg de uitgelekte en verkruimelde tonijn in het midden. Werk af met de kruidencrostini’s.
Voeg tot slot naar smaak een scheutje olijfolie toe.