Gerstesalade met tonijn, radijs en hazelnoten
Gerstesalade met tonijn, radijs en hazelnoten
Page d’accueil Recettes Gerstesalade met tonijn, radijs en hazelnoten

Gerstesalade met tonijn, radijs en hazelnoten

  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in extra vierge olijfolie

Ingrediënten

  • Tonijn in extra vierge olijfolie Rio Mare 2 x 80g blikken
  • Parelgort 200g
  • IJsbergsalade 1 hart
  • Wortel 2
  • Radijs 6
  • Petersilie Een paar takjes
  • Hazelnoten zonder dop 20g
  • Extra zuivere olijfolie 50g
  • Azijn Een theelepel
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de gerst gaar. Snijd intussen de radijsjes en sla fijn, en snijd de wortels in reepjes (je kunt ze ook raspen).

  2. Hak de hazelnoten grof en meng met olijfolie, royaal zwarte peper, een snufje zout, een scheutje azijn en wat fijngehakte peterselie.

  3. Spoel de gare gerst af onder koud water, laat goed uitlekken en meng met een deel van de hazelnootvinaigrette.

  4. Verdeel de gerst en groenten over borden, voeg de uitgelekte tonijn toe en werk af met de resterende hazelnootsaus en wat extra peterselieblaadjes.

Ingrediënten: Tonijn*, extra vierge olijfolie, zout.
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis

Al onze producten zijn MSC gecertificeerd.
Ontdek waarom dit product verantwoord wordt gevangen.