Tonijn in extra vierge olijfolie Rio Mare 2 x 80g blikken
Parelgort 200g
IJsbergsalade 1 hart
Wortel 2
Radijs 6
Petersilie Een paar takjes
Hazelnoten zonder dop 20g
Extra zuivere olijfolie 50g
Azijn Een theelepel
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Voorbereiding
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de gerst gaar. Snijd intussen de radijsjes en sla fijn, en snijd de wortels in reepjes (je kunt ze ook raspen).
Hak de hazelnoten grof en meng met olijfolie, royaal zwarte peper, een snufje zout, een scheutje azijn en wat fijngehakte peterselie.
Spoel de gare gerst af onder koud water, laat goed uitlekken en meng met een deel van de hazelnootvinaigrette.
Verdeel de gerst en groenten over borden, voeg de uitgelekte tonijn toe en werk af met de resterende hazelnootsaus en wat extra peterselieblaadjes.