Knödel gevuld met tonijn en pompoensaus
Knödel gevuld met tonijn en pompoensaus
Page d’accueil Recettes Knödel gevuld met tonijn en pompoensaus

Knödel gevuld met tonijn en pompoensaus

  • 40 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Wit brood 300g
  • Rio Mare Tonijn in Olijfolie 1 x 160 blik
  • Ui 1
  • Meel 80g
  • Eieren 3
  • Geraspte kaas 40g
  • Melk 200ml
  • Pompoen 250g
  • Groentenbouillon 300ml
  • Peterselie 1 takje
  • Bieslook Een paar takjes
  • Boter 40g
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

1. Snipper de ui en fruit deze in een beboterde pan op laag vuur tot hij glazig is, zonder bruin te worden. Doe de helft van de uien in een grote schaal.

2. Voeg de blokjes pompoenvlees en de groentebouillon toe aan de uien in de pan en laat ongeveer 25 minuten koken.

3.Snijd het brood in blokjes en voeg het toe aan de kom met de gesauteerde uien. Voeg het losgeklopte ei, de melk, de bloem, de gehakte peterselie en een snufje zout toe en mix met de hand tot een gladde massa. Bevochtig indien nodig je handen om te voorkomen dat het deeg vastplakt.

4. Breng een grote pan gezouten water aan de kook.

5.Laat het mengsel een paar minuten rusten. Verkruimel ondertussen de uitgelekte tonijn met een vork en meng met de geraspte kaas.

6. Gebruik het broodmengsel om knödels te maken ter grootte van kleine walnoten. Maak een gat in het midden van elk balletje, vul met een kleine hoeveelheid tonijnmengsel en vorm de balletjes zo dat de vulling niet ontsnapt.

7. Kook de knödels ongeveer 10 minuten in kokend water. Mix de pompoensaus en schep op vier borden. Schik hetzelfde aantal knödels op elk bord. Garneer met gehakte bieslook en een beetje geraspte kaas.

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares