Gegrilde makreelfilets in Rio Mare extra vierge olijfolie 2 x 125g blikken
Gele peper 1
Gedroogde tomaten gemarineerd in olie 8
Lente-ui 1
Gember Een kleine wortel
Volkoren paneermeel 3 eetlepels
Knoflook 1 teentje
Vers basilicum 1 bos
Extra zuivere olijfolie 5 eetlepels
Voorbereiding
Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook en kook de pasta “al dente”.
Rooster ondertussen het paneermeel in een koekenpan met antiaanbaklaag. Snijd de gember en gele peper fijn, snipper de bosui en bak alles in een pan met antiaanbaklaag samen met de zongedroogde tomaten, knoflook, 1 eetlepel water en 2 eetlepels extra vergine olijfolie.
Giet de pasta “al dente” af, spoel af met koud water om een deel van het zetmeel te verwijderen en voeg de pasta toe aan de gebakken groenten die van het vuur zijn gehaald. Zet het vuur weer aan, voeg de resterende eetlepels extra vergine olijfolie toe en laat de smaken goed intrekken. Dien op.
Garneer met de uitgelekte makreelfilets, geroosterd broodkruim en een paar blaadjes verse basilicum.