Makreel met gember- en paprikapasta
Makreel met gember- en paprikapasta
Page d’accueil Recettes Makreel met gember- en paprikapasta

Makreel met gember- en paprikapasta

  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Filets de Maquereuax Grillés à l’Huile d’Olive

Ingrediënten

  • Korte volkoren pasta 320g
  • Gegrilde makreelfilets in Rio Mare extra vierge olijfolie 2 x 125g blikken
  • Gele peper 1
  • Gedroogde tomaten gemarineerd in olie 8
  • Lente-ui 1
  • Gember Een kleine wortel
  • Volkoren paneermeel 3 eetlepels
  • Knoflook 1 teentje
  • Vers basilicum 1 bos
  • Extra zuivere olijfolie 5 eetlepels

Voorbereiding

  1. Breng een grote pan licht gezouten water aan de kook en kook de pasta “al dente”.

  2. Rooster ondertussen het paneermeel in een koekenpan met antiaanbaklaag. Snijd de gember en gele peper fijn, snipper de bosui en bak alles in een pan met antiaanbaklaag samen met de zongedroogde tomaten, knoflook, 1 eetlepel water en 2 eetlepels extra vergine olijfolie.

  3. Giet de pasta “al dente” af, spoel af met koud water om een deel van het zetmeel te verwijderen en voeg de pasta toe aan de gebakken groenten die van het vuur zijn gehaald. Zet het vuur weer aan, voeg de resterende eetlepels extra vergine olijfolie toe en laat de smaken goed intrekken. Dien op.

  4. Garneer met de uitgelekte makreelfilets, geroosterd broodkruim en een paar blaadjes verse basilicum.

Ingrediënten: sgombro* 77%, olive 12% (verdi e nere in proporzione variabile), olio di oliva 10%, sale, aroma naturale di olive.
*Scomber scombrus

Online kopen