Makreelfilets met krokante aardappelen
Makreelfilets met krokante aardappelen
Page d’accueil Recettes Makreelfilets met krokante aardappelen

Makreelfilets met krokante aardappelen

  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie

Ingrediënten

  • Rio Mare Makreelfilets in extra zuivere olijfolie 4 x 120g blikken
  • Nieuwe aardappelen, ongeschild 600g
  • Sjalot 1
  • Laurier 1 blad
  • Tijm en rozemarijn Een paar takjes
  • Extra zuivere olijfolie 50g
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

1. Was de ongeschilde aardappelen, snijd ze in grote partjes, dompel ze onder in koud water en dep ze droog. Snipper de sjalot, hak de tijm en rozemarijn fijn en zet een paar takjes apart.

2. Doe de aardappelen, gehakte kruiden, sjalotten en laurier in een koekenpan met antiaanbaklaag en de olie. Bak op hoog vuur, onder regelmatig roeren, tot ze goudbruin zijn.

3. Kruid de aardappelen met peper en zout en garneer met de takjes tijm en rozemarijn.

4.Serveer de krokante aardappelen met de goed uitgelekte makreelfilets. Voor extra smaak garneer je met partjes citroen.

Ingrediënten: Makreel* 87%, extra vierge olijfolie 10%, zout.
*Scomber scombrus