Rio Mare Makreelfilets in extra zuivere olijfolie 4 x 120g blikken
Nieuwe aardappelen, ongeschild 600g
Sjalot 1
Laurier 1 blad
Tijm en rozemarijn Een paar takjes
Extra zuivere olijfolie 50g
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Voorbereiding
1. Was de ongeschilde aardappelen, snijd ze in grote partjes, dompel ze onder in koud water en dep ze droog. Snipper de sjalot, hak de tijm en rozemarijn fijn en zet een paar takjes apart.
2. Doe de aardappelen, gehakte kruiden, sjalotten en laurier in een koekenpan met antiaanbaklaag en de olie. Bak op hoog vuur, onder regelmatig roeren, tot ze goudbruin zijn.
3. Kruid de aardappelen met peper en zout en garneer met de takjes tijm en rozemarijn.
4.Serveer de krokante aardappelen met de goed uitgelekte makreelfilets. Voor extra smaak garneer je met partjes citroen.