Page d’accueilRecettesMakreelfilets met wortels op smaak gebracht met gember en citroenschil
Makreelfilets met wortels op smaak gebracht met gember en citroenschil
25 minuten
4 personen
Gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie
Ingrediënten
Rio Mare Makreelfilet in olijfolie 3 x 125g blikken
Wortelen 400g
Ginger naar smaak
Ui 1
Biologische citroen 1
Petersilie 1 takje
Dikke yoghurt 4 eetlepels
Extra zuivere olijfolie 40g
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Voorbereiding
1. Snipper de ui, schil de wortelen en hak ze fijn of rasp ze met een grove rasp.
2.Fruit de ui in een koekenpan met de olie. Voeg de wortelen, zout en een paar lepels water toe, dek af en kook op laag vuur ongeveer 10 minuten tot de wortelen zacht zijn. Voeg de geraspte geschilde gember toe, haal van het vuur en prak de aardappelen met een vork.
3. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de yoghurt met een snufje zout en peper.
4.Schik de wortelen en makreelfilets op 4 afzonderlijke borden. Schep de yoghurtsaus over de wortelen en garneer met een paar citroenschilletjes of geraspte citroenschil.