Makreelfilets met wortels op smaak gebracht met gember en citroenschil
Makreelfilets met wortels op smaak gebracht met gember en citroenschil
Page d’accueil Recettes Makreelfilets met wortels op smaak gebracht met gember en citroenschil

Makreelfilets met wortels op smaak gebracht met gember en citroenschil

  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie

Ingrediënten

  • Rio Mare Makreelfilet in olijfolie 3 x 125g blikken
  • Wortelen 400g
  • Ginger naar smaak
  • Ui 1
  • Biologische citroen 1
  • Petersilie 1 takje
  • Dikke yoghurt 4 eetlepels
  • Extra zuivere olijfolie 40g
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

1. Snipper de ui, schil de wortelen en hak ze fijn of rasp ze met een grove rasp.

2.Fruit de ui in een koekenpan met de olie. Voeg de wortelen, zout en een paar lepels water toe, dek af en kook op laag vuur ongeveer 10 minuten tot de wortelen zacht zijn. Voeg de geraspte geschilde gember toe, haal van het vuur en prak de aardappelen met een vork.

3. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de yoghurt met een snufje zout en peper.

4.Schik de wortelen en makreelfilets op 4 afzonderlijke borden. Schep de yoghurtsaus over de wortelen en garneer met een paar citroenschilletjes of geraspte citroenschil.

Ingrediënten: Makreel* 87%, extra vierge olijfolie 10%, zout.
*Scomber scombrus