Orecchiette met broccoli en koolraap en tonijn met Calabrische Spaanse peper
Orecchiette met broccoli en koolraap en tonijn met Calabrische Spaanse peper
Page d’accueil Recettes Orecchiette met broccoli en koolraap en tonijn met Calabrische Spaanse peper

Orecchiette met broccoli en koolraap en tonijn met Calabrische Spaanse peper

  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Rio Mare Per Pasta Arrabbiata

Ingrediënten

  • Orecchiette of pasta naar keuze 350g
  • Rio Mare Voor Pasta Met Knoflook en Chili-olie 2 blikken
  • Broccoliroos 800g
  • Cherrytomaten 100g
  • Oudbakken brood 2 sneetjes
  • Extra zuivere olijfolie 50g
  • Petersilie 1 bos
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Verwijder de malse blaadjes en roosjes van de broccoli-raap. Verkruimel het oud brood en halveer de cherrytomaatjes.

2. Fruit het uitgeperste teentje knoflook in 30 g olijfolie. Dompel de broccoli rabe in kokend water en kook 5 minuten. Giet de broccoli rabe af met een schuimspaan, bewaar het water en voeg het toe aan de pan met de olie en knoflook. Voeg de cherrytomaatjes toe en kook 2 minuten tot de smaken zijn opgenomen. Haal van het vuur.

3. Breng het kookwater van de broccoli en koolraap aan de kook en voeg de orecchiette toe. Terwijl de orecchiette kookt, bak je de broodkruimels bruin in een koekenpan met antiaanbaklaag met de resterende olijfolie.

4. Zet de pan met broccoli en koolraap terug op middelhoog vuur en voeg de orecchiette toe met een beetje kookvocht. Voeg de tonijn en Spaanse peper toe en roer twee minuten tot het mengsel glad is. Zet het vuur uit, verwijder de knoflook, werk af met de crumble en serveer.

Ingrediënten: Tonijn*, olijfolie 32%, extra olijfolie van eerste persing 6%, zout, aroma’s, knoflook 0,2%, Spaanse peper 0,15%, peterselie 0,15%.
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis.