Panzerotti met tonijn en scamorza
Panzerotti met tonijn en scamorza
Page d’accueil Recettes Panzerotti met tonijn en scamorza

Panzerotti met tonijn en scamorza

  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Kant-en-klaar brood- of pizzadeeg 500g
  • Rio Mare Tonijn in olijfolie 1 x 160 blik
  • Gerookte scamorza, geraspt 120g
  • Gedroogde tomaten in olie, uitgelekt en fijngesneden 6
  • Basilicumbladeren 4-5 bladeren
  • Zonnebloemolie 4 kopjes (1L)
  • Peper en zout naar smaak

Voorbereiding

  1. Doe de kaas in een kom met de verkruimelde tonijn, tomaten en basilicum en meng goed. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Rol het deeg uit tot een dikte van 1/2 cm en steek er met een koekjessnijder cirkels uit met een diameter van 6 cm. Dek af met een schone keukenhanddoek en laat 20 minuten rusten.

  3. Rol elke cirkel uit tot 12 cm. Leg een lepel vulling op elke cirkel en vouw deze dubbel tot een halve maan. Sluit de randen goed af. Verhit de olie in een grote koekenpan.

  4. Bak de panzerotti (meerdere tegelijk) goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer direct.

Heerlijk en gezond!


Ovenoptie:
Panzerotti kunnen ook in de oven gebakken worden. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de panzerotti op een vel bakpapier en bak tot ze goudbruin zijn.

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares