Paprika’s gevuld met wilde rijst en tonijn
Paprika’s gevuld met wilde rijst en tonijn
Page d’accueil Recettes Paprika’s gevuld met wilde rijst en tonijn

Paprika’s gevuld met wilde rijst en tonijn

  • 30 minuten
  • 4 personen
  • «Filod’Olio» Tonijn

Ingrediënten

  • Rio Mare “Filod’olio” Tonijn 3 x 65g blikjes
  • Middelgrote rode paprika’s 2
  • Wilde rijst 300g
  • Gepekelde kappertjes 1 eetlepel
  • Munt 1 bos
  • Ansjovis in olie 4
  • Knoflook 1 teentje
  • Lente-ui 1
  • Oranje 1
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

  1. Kook de rijst in gezouten water. Wring de kappertjes uit, laat de ansjovisfilets uitlekken en hak de kappertjes grof samen met de ansjovis, lente-ui, knoflook en munt. Voeg de geraspte sinaasappelschil en de fijngehakte tonijn toe en besprenkel met het sinaasappelsap.

  2. Snijd de paprika’s doormidden, verwijder het steeltje en de zaadlijsten, en dompel ze een paar minuten onder in kokend water tot ze een beetje gaar zijn.

  3. Laat de rijst uitlekken en afkoelen. Meng de rijst met het eerder bereide mengsel en vul er de uitgelekte en drooggedepte paprika’s mee.

  4. Plaats de gevulde paprika’s in een ovenvaste schaal en bak ze ongeveer 10 minuten, tot de vulling licht krokant is.

Ingrediënten: Tonijn*, olijfolie, zout.
* Thunnus (neothunnus) albacares

Al onze producten zijn MSC gecertificeerd.
Ontdek waarom dit product verantwoord wordt gevangen.