Pasta met pesto en tonijn
Pasta met pesto en tonijn
Page d’accueil Recettes Pasta met pesto en tonijn

Pasta met pesto en tonijn

  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Rio Mare Tonijn in olijfolie 3 x 80g blikken
  • Korte pasta 350g
  • Mozzarella 200g
  • Tomaat 1
  • Extra zuivere olijfolie 50g
  • Basilicum 2 snufjes
  • Geraspte Parmezaanse kaas 30g
  • Roomkaas Een lepel
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

  1. Breng water aan de kook met wat zout. Was ondertussen de basilicum en mix deze met olijfolie, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en roomkaas tot een pesto.

  2. Snijd de mozzarella en tomaat in kleine blokjes en meng met de uitgelekte tonijn.

  3. Kook de pasta beetgaar, giet af en meng met de pesto. Voeg vervolgens de mozzarella, tomaat en tonijn toe.

  4. Geniet van dit typisch Italiaanse gerecht samen met vrienden!

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares