Tonijn in extra vierge olijfolie Rio Mare 4 x 80g blikken
Rode ui 1
Knoflook 1 teentje
Petersilie 1 takje
Spaanse peper 1 snufje
Extra zuivere olijfolie 40g
scherp, geconserveerd in zout 1 eetlepel
Zout naar smaak
Voorbereiding
Breng een grote pan water aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je zout toe, giet je de pasta erin en kook je deze beetgaar.
Snijd terwijl de pasta kookt de rode ui en peterselie fijn, pel en halveer de knoflook en laat de kappertjes uitlekken.
Fruit in een grote koekenpan de knoflook, ui en Spaanse peper in de olie. Voeg de kappertjes en de tonijn toe, samen met een beetje van de olijfolie.
Giet de pasta af wanneer deze “al dente” is, zet het vuur uit en bewaar een beetje van het pastakookwater. Giet de pasta in de pan met de saus en voeg een paar lepels pastakookwater toe totdat de spaghetti goed bedekt is. Garneer met peterselie, verwijder de knoflook en serveer direct.