Pasta met tonijn
Pasta met tonijn
Page d’accueil Recettes Pasta met tonijn

Pasta met tonijn

  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in extra vierge olijfolie

Ingrediënten

  • Spaghetti 400g
  • Tonijn in extra vierge olijfolie Rio Mare 4 x 80g blikken
  • Rode ui 1
  • Knoflook 1 teentje
  • Petersilie 1 takje
  • Spaanse peper 1 snufje
  • Extra zuivere olijfolie 40g
  • scherp, geconserveerd in zout 1 eetlepel
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

  1. Breng een grote pan water aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je zout toe, giet je de pasta erin en kook je deze beetgaar.

  2. Snijd terwijl de pasta kookt de rode ui en peterselie fijn, pel en halveer de knoflook en laat de kappertjes uitlekken.

  3. Fruit in een grote koekenpan de knoflook, ui en Spaanse peper in de olie. Voeg de kappertjes en de tonijn toe, samen met een beetje van de olijfolie.

  4. Giet de pasta af wanneer deze “al dente” is, zet het vuur uit en bewaar een beetje van het pastakookwater. Giet de pasta in de pan met de saus en voeg een paar lepels pastakookwater toe totdat de spaghetti goed bedekt is. Garneer met peterselie, verwijder de knoflook en serveer direct.

Ingrediënten: Tonijn*, extra vierge olijfolie, zout.
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis

Al onze producten zijn MSC gecertificeerd.
Ontdek waarom dit product verantwoord wordt gevangen.