Piadina met Insalatissime Messicana en squacquerone kaas
Piadina met Insalatissime Messicana en squacquerone kaas
Page d’accueil Recettes Piadina met Insalatissime Messicana en squacquerone kaas

Piadina met Insalatissime Messicana en squacquerone kaas

  • 15 minuten
  • 4
  • Insalatissime Messicana

Ingrediënten

  • Rio Mare Insalatissime Messicana 2 x 160g blikken
  • Squacquerone kaas uit Romagna 250g
  • Meel 0 400g plus een beetje om het werkoppervlak te bestuiven
  • Varkensvet 60g
  • Water 200ml
  • Zout 1/2 theelepel
  • Rucola 120g
  • Ramati tomaten 2
  • Extra zuivere olijfolie naar smaak
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

1. Meng de bloem en het in stukjes gesneden koude vet in een kom tot een kruimelige massa. Voeg het zout en de helft van het water toe en kneed het deeg terwijl je geleidelijk het resterende water toevoegt: stop met water toevoegen zodra het deeg zacht is (afhankelijk van de kwaliteit van de bloem moet je meer of minder bloem toevoegen). Vorm er een bal van, bedek met plastic en laat staan.

2. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes, doe ze in een kom en breng op smaak met een scheut olijfolie en chilipeper. Wanneer het deeg klaar is met rusten, verdeel je het in 4 stukken en vorm je er balletjes van. Bestuif het werkvlak licht en rol het deeg heel dun uit. Gebruik een koekjessnijder om cirkels van een paar millimeter dik uit te snijden.

3. Bak de piadines een voor een, een paar minuten aan elke kant, in een pan met antiaanbaklaag: de piadines zijn klaar om omgedraaid te worden zodra zich gouden belletjes vormen aan de onderkant. Terwijl je de laatste piadine bereidt, houd je ze warm in een voorverwarmde oven van 80°C.

4. Beleg elke piadina met een laagje squacquerone, garneer met rucola, gemarineerde tomaten en Insalatissime Rio Mare. Vouw dubbel en serveer direct.

Ingrediënten: Tonijn* 23%, kidneybonen 24%, mais 20%, maiszaadolie, alikruiken 6%, wortelen 6%, zout, aroma’s. Kan gluten bevatten.
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis

Al onze producten zijn MSC gecertificeerd.
Ontdek waarom dit product verantwoord wordt gevangen.