Piadina met Insalatissime Messicana en squacquerone kaas
15 minuten
4
Insalatissime Messicana
Ingrediënten
Rio Mare Insalatissime Messicana 2 x 160g blikken
Squacquerone kaas uit Romagna 250g
Meel 0 400g plus een beetje om het werkoppervlak te bestuiven
Varkensvet 60g
Water 200ml
Zout 1/2 theelepel
Rucola 120g
Ramati tomaten 2
Extra zuivere olijfolie naar smaak
Zout naar smaak
Voorbereiding
1. Meng de bloem en het in stukjes gesneden koude vet in een kom tot een kruimelige massa. Voeg het zout en de helft van het water toe en kneed het deeg terwijl je geleidelijk het resterende water toevoegt: stop met water toevoegen zodra het deeg zacht is (afhankelijk van de kwaliteit van de bloem moet je meer of minder bloem toevoegen). Vorm er een bal van, bedek met plastic en laat staan.
2. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes, doe ze in een kom en breng op smaak met een scheut olijfolie en chilipeper. Wanneer het deeg klaar is met rusten, verdeel je het in 4 stukken en vorm je er balletjes van. Bestuif het werkvlak licht en rol het deeg heel dun uit. Gebruik een koekjessnijder om cirkels van een paar millimeter dik uit te snijden.
3. Bak de piadines een voor een, een paar minuten aan elke kant, in een pan met antiaanbaklaag: de piadines zijn klaar om omgedraaid te worden zodra zich gouden belletjes vormen aan de onderkant. Terwijl je de laatste piadine bereidt, houd je ze warm in een voorverwarmde oven van 80°C.
4. Beleg elke piadina met een laagje squacquerone, garneer met rucola, gemarineerde tomaten en Insalatissime Rio Mare. Vouw dubbel en serveer direct.