Pompoenpuree van rozemarijn met makreelfilets
Pompoenpuree van rozemarijn met makreelfilets
Page d’accueil Recettes Pompoenpuree van rozemarijn met makreelfilets

Pompoenpuree van rozemarijn met makreelfilets

  • 30 minuten
  • 4
  • Gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie

Ingrediënten

  • Rio Mare Gegrilde makreelfilets in extra zuivere olijfolie 2 x 125g blikken
  • Pompoen 1Kg
  • Aardappel 1 klein
  • Ui 1/2
  • Rozemarijn 2 takjes
  • Groentebouillon naar smaak
  • Extra zuivere olijfolie naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Roze peper naar smaak

Voorbereiding

1. Kook de gepofte aardappel in licht gezouten kokend water. Wikkel de pompoen in aluminiumfolie en bak 20-25 minuten in een voorverwarmde oven (180°C) tot het vruchtvlees zacht is wanneer je er met een tandenstoker in prikt. Haal de pompoen uit de oven, verwijder de schil en zaden en snijd in blokjes.

2. Meng de uienringen, een takje rozemarijn en 5 el olijfolie in een kleine sauspan. Kook op een laag vuur, zonder te bakken, zodat de smaken zich zachtjes mengen. Zeef de olie en zet apart.

3. Schil de aardappel, snijd hem in blokjes en doe hem samen met de pompoenstukjes in de blender. Mix alles samen en voeg geleidelijk een scheutje gearomatiseerde olie en, indien nodig, een beetje hete groentebouillon toe tot je een dikke crème bekomt. 4. Voeg zout en een toefje room toe aan elk bord. Garneer met de makreelfilets in Rio Mare olijfolie, enkele takjes verse rozemarijn en roze peperkorrels.

Ingrediënten: Makreel* 87%, extra vierge olijfolie 10%, zout.
*Scomber scombrus