

Rigatoni met tonijn met citroen en zwarte peper en courgettes
-
20 minuten -
4 personen -
Tonijn in olijfolie met citroensap en zwarte peper
Ingrediënten
- Rigatoni of een andere soort korte pasta 350g
- Tonijn in olijfolie met citroen en peper 3 x 80g blikken
- Courgettes 700g
- Knoflook 1 teentje
- Extra zuivere olijfolie 40g
- Vers basilicum Een hand
- Zout naar smaak
Voorbereiding
-
Breng een pan water aan de kook en voeg zout toe.
-
Was de courgette, halveer deze in de lengte en snijd in dunne plakjes.
-
Plet het ongepelde teentje knoflook met de platte kant van een mes om een subtielere smaak te krijgen, en bak het in een pan met olijfolie.
-
Voeg de courgette toe aan de pan met knoflook en breng op smaak met zout. Bak al roerend tot de courgette goudbruin is.
-
Kook de pasta in het kokende water tot deze beetgaar is.
-
Voeg de tonijn toe aan de courgette, giet de uitgelekte pasta erbij en laat even meebakken tot de saus goed is opgenomen.
-
Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer.
Ingrediënten:
Tonijn*, olijfolie, 1% citroensap, zwarte peper, zout, natuurlijke peper en citroenaroma’s.
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis
Al onze producten zijn MSC gecertificeerd.
Ontdek waarom dit product verantwoord wordt gevangen.