Rigatoni met tonijn met citroen en zwarte peper en courgettes
Rigatoni met tonijn met citroen en zwarte peper en courgettes
Page d’accueil Recettes Rigatoni met tonijn met citroen en zwarte peper en courgettes

Rigatoni met tonijn met citroen en zwarte peper en courgettes

  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie met citroensap en zwarte peper
Regarder une vidéo de la recette

Ingrediënten

  • Rigatoni of een andere soort korte pasta 350g
  • Tonijn in olijfolie met citroen en peper 3 x 80g blikken
  • Courgettes 700g
  • Knoflook 1 teentje
  • Extra zuivere olijfolie 40g
  • Vers basilicum Een hand
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

  1. Breng een pan water aan de kook en voeg zout toe.

  2. Was de courgette, halveer deze in de lengte en snijd in dunne plakjes.

  3. Plet het ongepelde teentje knoflook met de platte kant van een mes om een subtielere smaak te krijgen, en bak het in een pan met olijfolie.

  4. Voeg de courgette toe aan de pan met knoflook en breng op smaak met zout. Bak al roerend tot de courgette goudbruin is.

  5. Kook de pasta in het kokende water tot deze beetgaar is.

  6. Voeg de tonijn toe aan de courgette, giet de uitgelekte pasta erbij en laat even meebakken tot de saus goed is opgenomen.

  7. Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer.

Ingrediënten: Tonijn*, olijfolie, 1% citroensap, zwarte peper, zout, natuurlijke peper en citroenaroma’s.
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis

Al onze producten zijn MSC gecertificeerd.
Ontdek waarom dit product verantwoord wordt gevangen.