Rijst en tonijnsalade
Rijst en tonijnsalade
Page d’accueil Recettes Rijst en tonijnsalade

Rijst en tonijnsalade

  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Rijst 250g
  • Rio Mare Tonijn in olijfolie 2 x 80g blikken
  • Cherrytomaten 200g
  • Gedroogde tomaten in olijfolie 50g
  • Artisjokken in olijfolie 100g
  • Mozzarella 200g
  • Wortelen 2
  • Extra zuivere olijfolie 40g
  • Oregano Een theelepel
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de rijst.

2.Terwijl de rijst kookt, schil en halveer je de wortelen in de lengte en snijd je ze in dunne plakjes. Halveer de cherrytomaatjes en artisjokken, snijd de mozzarella in blokjes, hak de zongedroogde tomaten fijn en meng alles in een kom.

3. Giet de gekookte rijst af, spoel het in koud water om het af te koelen en het zetmeel te verwijderen, en voeg het dan toe aan de anderen.

4.Besprenkel met olie, breng op smaak met een beetje zout en peper en meng voorzichtig. Voeg de verkruimelde, uitgelekte tonijn toe.

5. Serveer voor extra smaak met een beetje mayonaise.

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares