Rijst met zoetzure groenten en gegrilde makreel
Rijst met zoetzure groenten en gegrilde makreel
Page d’accueil Recettes Rijst met zoetzure groenten en gegrilde makreel

Rijst met zoetzure groenten en gegrilde makreel

  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie

Ingrediënten

  • Makreelfilets in Rio Mare extra vierge olijfolie 4 x 120g blikken
  • Basmatirijst 200g
  • Courgettes 2
  • Wortelen 2
  • Rode ui 1
  • Gele peper 1
  • Extra zuivere olijfolie 50g
  • Tijm Een paar takjes
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

1. Breng een middelgrote pan water aan de kook en voeg het zout toe. Giet de rijst erbij, kook en giet af.

2. Snijd ondertussen alle geschilde en gewassen groenten in kleine stukjes. Bak de groenten in een pan met antiaanbaklaag met de olijfolie en takjes tijm tot ze zacht en kleurrijk zijn. Breng op smaak met zout en peper, voeg de gekookte rijst toe en roer een minuut op het vuur.

3. Garneer de warme rijst met de gegrilde makreelfilets en een beetje verse tijm.

Ingrediënten: Makreel* 87%, extra vierge olijfolie 10%, zout.
*Scomber scombrus