Pastasalade
Pastasalade

Pastasalade

  • 30 minuten
  • 4 Personen
  • Rio Mare For Pasta alla Puttanesca

Ingrediënten

  • Rio Mare For Pasta alla Puttanesca 1 blik van160 g
  • Korte pasta (fusilli of penne) 350g
  • Kerstomaten 150g
  • Mozzarella (of een andere stevige, verse kaas) 150g
  • Middelgrote komkommer 1
  • Rucola 100g
  • Zwarte olijven zonder pit 20g
  • Saladezadenmix 20g
  • Extra vierge olijfolie 50g
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

1. Breng een grote hoeveelheid water aan de kook in een pan. Voeg zout toe zodra het water kookt, doe de pasta erbij en kook deze beetgaar (al dente).

2. Snijd ondertussen de kerstomaatjes in kwarten, de kaas in blokjes, hak de rucola fijn, schil de komkommer en snijd hem in dunne plakjes.

3. Meng alle voorbereide ingrediënten in een grote kom. Voeg de uitgelekte en in stukjes verdeelde tonijn en de olijven toe, en breng op smaak met olijfolie en royaal versgemalen peper.

4. Giet de pasta af, spoel af onder koud water om het kookproces te stoppen, laat goed uitlekken en voeg toe aan de salade. Meng alles goed, bestrooi met de zadenmix en serveer.

 

Ingrediënten: Tonijn* 37%, tomaten 28%, olijfolie 17%, zwarte olijven 6%, extra vierge olijfolie 6%, kappertjes 3%, zout, kruiden, oregano 0,1%, chili 0,05%.
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis.

Populairste recepten