Salade van makreel, quinoa en grapefruit
Salade van makreel, quinoa en grapefruit
Page d’accueil Recettes Salade van makreel, quinoa en grapefruit

Salade van makreel, quinoa en grapefruit

  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Gegrilde makreelfilets in extra vierge olijfolie

Ingrediënten

  • Quinoa 300g
  • Makreelfilets in olijfolie Rio Mare 2 x 120g blikken
  • Grapefruit 2
  • Pistaches 50g
  • Extra zuivere olijfolie Een scheutje
  • Balsamicoazijn Een scheutje
  • Verse tijm (bij voorkeur citroentijm) 1 bos
  • Verse peterselie 1 bos

Voorbereiding

  1. Kook de quinoa (1 kopje rauwe quinoa op 2 kopjes water) ongeveer 20 minuten. Spoel de quinoa na het koken af met koud water om af te koelen en laat voorzichtig uitlekken door een fijne zeef.

  2. Maak de grapefruit goed schoon en snijd elk partje in minstens drie delen.

  3. Meng de quinoa met de stukjes grapefruit, een handje pistachenoten, een handje tijm en verse peterselie. Schik de uitgelekte en in vlokken gesneden Rio Mare makreelfilets in olijfolie in het midden van de salade.

  4. Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn.

Ingrediënten: Makreel* 87%, extra vierge olijfolie 10%, zout.
*Scomber scombrus