Salade van tonijn, kikkererwten, avocado en sinaasappel
Salade van tonijn, kikkererwten, avocado en sinaasappel
Page d’accueil Recettes Salade van tonijn, kikkererwten, avocado en sinaasappel

Salade van tonijn, kikkererwten, avocado en sinaasappel

  • 15 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Rio Mare tonijn in olijfolie 2 x 160g blikken
  • Gekookte kikkererwten 300g
  • Avocado 1
  • Sinaasappel 1
  • Jeneus spinaziescheuten 100g
  • Extra zuivere olijfolie 40g
  • Pijnboompitten 20g
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

1. Rooster de pijnboompitten een paar minuten in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur, tot ze goudbruin zijn.

2.Schil de sinaasappel, verwijder de pitjes en de witte vliezen en snijd in stukjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd in blokjes.

3. Doe de kikkererwten, avocado, sinaasappelstukjes en spinaziescheuten in een kom. Breng op smaak met olijfolie en een snufje zout. Schik de salade op 4 borden.

4. Voeg de uitgelekte tonijn toe, licht verkruimeld, en garneer met pijnboompitten.

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares