Spaghetti carbonara met tonijn en prei
Spaghetti carbonara met tonijn en prei
Page d’accueil Recettes Spaghetti carbonara met tonijn en prei

Spaghetti carbonara met tonijn en prei

  • 25 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Rio Mare Tonijn in olijfolie 2 x 80g blikken
  • Spaghetti 350g
  • Prei 2
  • Eigeel 2 (en 1 heel ei)
  • Geraspte Parmezaanse kaas 2 eetlepels
  • Olijfolie 50g
  • Petersilie 1 takje
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

1. Breng een pan water aan de kook, voeg het zout toe en kook de spaghetti beetgaar.

2.Was terwijl de pasta kookt de prei en snijd deze in dunne plakjes. Bak de prei in een koekenpan met antiaanbaklaag en de olijfolie goudbruin; breng op smaak met zout.

3. Voeg de eidooiers, het hele ei en de Parmezaanse kaas toe aan een kom. Goed mengen. Voeg een beetje van het pastakookwater toe en blijf mixen om een romige textuur te krijgen.

4. Giet de warme pasta in de kom en roer voorzichtig tot de pasta de smaken van de saus heeft opgenomen. Garneer met de hete prei en de uitgelekte tonijn.

5. Breng op smaak met een flinke hoeveelheid peper en gehakte peterselie.

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares