Spelt, asperges en tonijnsalade met citroen en zwarte peper
40 minuten
4 personen
Tonijn in olijfolie met citroensap en zwarte peper
Ingrediënten
Spelt parelcouscous 200g
Rio Mare Tonijn met Citroen en zwarte peper 2 x 80g blikken
Asperges 1 bos
Oranje en violette wortelen 4
Ongepelde amandelen 30g
Extra zuivere olijfolie 30g
Petersilie 1 bos
Zout naar smaak
Voorbereiding
1. Was de asperges en snijd de stengels eraf. Leg de asperges in een pan met gezouten water en laat de uiteinden uitsteken. Kook 15 minuten vanaf het kookpunt.
2. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook, voeg de spelt toe en kook deze in ongeveer 18 minuten gaar. Laat de spelt uitlekken in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
3. Terwijl de spelt en asperges koken, schil en snijd je de wortelen in dunne ringen of halve ringen. Hak de amandelen grof.
4. Doe de wortelen en amandelen in een kom, voeg de gehakte peterselie toe en de tonijn met citroen en peper in het sap.
5. Giet de asperges af, snijd de helft in de lengte doormidden en de andere helft in stukjes en voeg toe aan de andere ingrediënten. Voeg de spelt toe, kruid met olijfolie, meng goed en serveer.