Tagliatelle met prei en tonijnsaus op smaak gebracht met citroen
30 minuten
4 personen
Tonijn in extra vierge olijfolie
Ingrediënten
Tagliatelle of pasta naar keuze 350g
Tonijn in extra zuivere olijfolie Rio Mare 1 blik van 160g
Prei 2
Citroen 1
Melk 100ml
Geraspte Parmezaanse kaas 40g
Boter 30g
Extra zuivere olijfolie 20g
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Voorbereiding
1. Breng een grote pan water aan de kook en voeg het zout pas toe als het water het kookpunt heeft bereikt. Dompel de tagliatelle in het kokende water.
2. Was en snijd de prei terwijl de pasta kookt. Bak in een kleine pan met de olie en boter. Voeg zout, melk en een paar lepels water toe en laat ongeveer 15 minuten op laag vuur koken. Haal het mengsel van het vuur en prak het lichtjes met een vork.
3. Gebruik een dunschiller om een paar lange repen citroenschil te verwijderen. Blancheer de citroenschil een minuut, laat goed uitlekken en snijd in julienne reepjes.
4. Giet de preisaus in een grote koekenpan, voeg een paar lepels pastawater toe en giet dan de goed uitgelekte al dente pasta erbij. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer een minuut op het vuur.
5. Haal de pasta van het vuur en voeg de tonijn toe met een beetje van de olie, de citroenrasp en een flinke snuf peper. Meng goed en serveer.