Tomaten gevuld met rijst en Spaanse peper tonijn
Tomaten gevuld met rijst en Spaanse peper tonijn
Page d’accueil Recettes Tomaten gevuld met rijst en Spaanse peper tonijn

Tomaten gevuld met rijst en Spaanse peper tonijn

  • 80 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie met Spaanse peper
Regarder une vidéo de la recette

Ingrediënten

  • Rio Mare Tonijn in olijfolie met Spaanse peper 4 x 80g blikken
  • Tomaten 8
  • Rijstvialon nano 200g
  • Geraspte pecorino 40g
  • Knoflook 1 teentje
  • Petersilie 1 bosje
  • Basilicum 1 handje
  • Munt Sommige bladeren
  • Oregano naar smaak
  • Extra zuivere olijfolie 40g
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

1. Was de tomaten, snijd de kapjes eraf en zet apart. Verwijder het vruchtvlees, breng op smaak met zout en draai de tomaten om zodat ze uitlekken.

2. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst in een grote pan kokend water beetgaar en giet af.

3. Bak het gehalveerde knoflookteentje in de olijfolie in een koekenpan. Voeg het grofgesneden tomatenvlees toe en laat een paar minuten koken.

4. Hak alle verse kruiden fijn, voeg ze toe aan de gekookte tomaten en breng op smaak met zout. Voeg de oregano en de uitgelekte tonijn toe en meng goed.

5. Vul de tomaten met het mengsel, voeg de geraspte Pecorino toe en dek af met de kapjes. Besprenkel met olie en bak ongeveer 15 minuten.

Ingrediënten: Tonijn*, olijfolie, zout, Calabrische Spaanse peper 0,1%, Spaanse peper 0,1%, kruiden.
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis

Al onze producten zijn MSC gecertificeerd.
Ontdek waarom dit product verantwoord wordt gevangen.