Rio Mare Tonijn in olijfolie met Spaanse peper 4 x 80g blikken
Tomaten 8
Rijstvialon nano 200g
Geraspte pecorino 40g
Knoflook 1 teentje
Petersilie 1 bosje
Basilicum 1 handje
Munt Sommige bladeren
Oregano naar smaak
Extra zuivere olijfolie 40g
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Voorbereiding
1. Was de tomaten, snijd de kapjes eraf en zet apart. Verwijder het vruchtvlees, breng op smaak met zout en draai de tomaten om zodat ze uitlekken.
2. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst in een grote pan kokend water beetgaar en giet af.
3. Bak het gehalveerde knoflookteentje in de olijfolie in een koekenpan. Voeg het grofgesneden tomatenvlees toe en laat een paar minuten koken.
4. Hak alle verse kruiden fijn, voeg ze toe aan de gekookte tomaten en breng op smaak met zout. Voeg de oregano en de uitgelekte tonijn toe en meng goed.
5. Vul de tomaten met het mengsel, voeg de geraspte Pecorino toe en dek af met de kapjes. Besprenkel met olie en bak ongeveer 15 minuten.