Tonijn met asperges, sinaasappel en amandelen
Tonijn met asperges, sinaasappel en amandelen
Page d’accueil Recettes Tonijn met asperges, sinaasappel en amandelen

Tonijn met asperges, sinaasappel en amandelen

  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie

Ingrediënten

  • Rio Mare Tonijn in Olijfolie 2 x 160g blikken
  • Eieren 2
  • Asperges 800g
  • Sinaasappel 1
  • Kleine rode ui 1
  • Extra zuivere olijfolie 40g
  • Gepelde amandelen 20g
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Voorbereiding

1. Was de asperges en snijd de stengels eraf. Kook ze ongeveer 20 minuten in kokend gezouten water. Kook de eieren in een kleine pan met water in 8 minuten hard vanaf het kookpunt.

2. Schil een paar schilletjes van de sinaasappel en zorg ervoor dat er geen schil aan zit. Verwijder het buitenste vlies van de sinaasappel en verdeel in stukken.

3. Hak de amandelen grof, pel de hardgekookte eieren en snijd ze in stukjes. Snipper de ui.

4. Snijd de asperges in de lengte doormidden en schik ze op vier borden. Garneer met de uitgelekte en verkruimelde tonijn, sinaasappel, hardgekookte eieren en uien. Garneer met de amandelen en de schil en werk af met een drupje olie en een flinke dosis zwarte peper.

Ingrediënten: tonijn*, olijfolie, zout.
*Thunnus (neothunnus) albacares