Tonijn met chili, roerei en kerstomaatjes
Tonijn met chili, roerei en kerstomaatjes
Page d’accueil Recettes Tonijn met chili, roerei en kerstomaatjes

Tonijn met chili, roerei en kerstomaatjes

  • 20 minuten
  • 4
  • Tonijn in olijfolie met Spaanse peper

Ingrediënten

  • Tonijn met Rio Mare Spaanse peper 3 x 80g blikken
  • Kerstomaten 400g
  • Eieren 4
  • Verse room 100ml
  • Extra zuivere olijfolie 40g
  • Knoflook 2 teentjes
  • Oregano naar smaak
  • Suiker 20g
  • Kleine kappertjes 1 eetlepel
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden, doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal met de gehalveerde knoflooktenen, breng op smaak met de suiker, zout en oregano en 30 g olie en bak ongeveer 20 minuten.

2. Klop de eieren los met een snufje zout en de room, verhit de resterende olie in een koekenpan met antiaanbaklaag, voeg de eieren toe en bak terwijl je blijft kloppen. Haal van het vuur als het mengsel nog romig is.

3. Haal de knoflook uit de tomaten, voeg de kappertjes en olijven toe, meng en schik op de borden, voeg de eieren en de tonijn toe. Serveer met geroosterd boerenbrood.

Ingrediënten: Tonijn*, olijfolie, zout, Calabrische Spaanse peper 0,1%, Spaanse peper 0,1%, kruiden.
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis

Al onze producten zijn MSC gecertificeerd.
Ontdek waarom dit product verantwoord wordt gevangen.