Tonijn met hummus, gegrilde aubergines en kerstomaatjes
Tonijn met hummus, gegrilde aubergines en kerstomaatjes
Page d’accueil Recettes Tonijn met hummus, gegrilde aubergines en kerstomaatjes

Tonijn met hummus, gegrilde aubergines en kerstomaatjes

  • 20 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in extra vierge olijfolie

Ingrediënten

  • Tonijn in extra vierge olijfolie Rio Mare 2 x 80g blikken
  • Gekookte kikkererwten 250g
  • Sesamzaad 2 eetlepels
  • IJsblokjes 4
  • Citroen 1
  • Extra zuivere olijfolie 50g
  • Grote aubergine 1
  • Kleine rode, groene en gele tomaten 200g
  • Basilicum Een handje
  • Knoflook 1 teentje
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

  1. Snijd de courgette in reepjes en bak ze goudbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag in 30 g olijfolie, samen met een licht geplet ongepeld teentje knoflook en wat zout.

  2. Maal de sesamzaadjes fijn in een blender. Voeg de kikkererwten, ijsblokjes, een snufje zout en het limoensap toe. Mix tot een dikke saus ontstaat. Voeg eventueel een beetje water toe voor een romigere textuur.

  3. Snijd de tomaten in stukjes en breng op smaak met de resterende olie en wat zout.

  4. Schep de hummus in het midden van een bord, verdeel de tonijn eroverheen, besprenkel met wat olie en garneer met de gebakken courgette, tomaten en verse basilicum. Serveer met pitabroodjes of warme tortilla’s en partjes limoen.

Ingrediënten: Tonijn*, extra vierge olijfolie, zout.
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis

Al onze producten zijn MSC gecertificeerd.
Ontdek waarom dit product verantwoord wordt gevangen.