Tonijn met hummus, gegrilde aubergines en kerstomaatjes
20 minuten
4 personen
Tonijn in extra vierge olijfolie
Ingrediënten
Tonijn in extra vierge olijfolie Rio Mare 2 x 80g blikken
Gekookte kikkererwten 250g
Sesamzaad 2 eetlepels
IJsblokjes 4
Citroen 1
Extra zuivere olijfolie 50g
Grote aubergine 1
Kleine rode, groene en gele tomaten 200g
Basilicum Een handje
Knoflook 1 teentje
Zout naar smaak
Voorbereiding
Snijd de courgette in reepjes en bak ze goudbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag in 30 g olijfolie, samen met een licht geplet ongepeld teentje knoflook en wat zout.
Maal de sesamzaadjes fijn in een blender. Voeg de kikkererwten, ijsblokjes, een snufje zout en het limoensap toe. Mix tot een dikke saus ontstaat. Voeg eventueel een beetje water toe voor een romigere textuur.
Snijd de tomaten in stukjes en breng op smaak met de resterende olie en wat zout.
Schep de hummus in het midden van een bord, verdeel de tonijn eroverheen, besprenkel met wat olie en garneer met de gebakken courgette, tomaten en verse basilicum. Serveer met pitabroodjes of warme tortilla’s en partjes limoen.