Tonijn met Spaanse peper, gesauteerde rode uien en sinaasappels
Tonijn met Spaanse peper, gesauteerde rode uien en sinaasappels
Page d’accueil Recettes Tonijn met Spaanse peper, gesauteerde rode uien en sinaasappels

Tonijn met Spaanse peper, gesauteerde rode uien en sinaasappels

  • 15 minuten
  • 4 personen
  • Tonijn in olijfolie met Spaanse peper

Ingrediënten

  • Tonijn met Rio Mare Spaanse peper 3 x 80g blikken
  • Zoete rode uien 2
  • Sinaasappels 2
  • Nieuwe aardappelen, ongeschild 10
  • Laurier 2 kleine blaadjes
  • Extra zuivere olijfolie 40g
  • Suiker 20g
  • Appelazijn 1 eetlepel
  • Zout naar smaak

Voorbereiding

  1. Snijd de uien grof en bak ze in een pan met antiaanbaklaag samen met de laurier, olie, suiker, azijn en een snufje zout. Laat zachtjes stoven tot ze glazig zijn. Haal van het vuur en roer de geraspte sinaasappelschil erdoor.

  2. Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn. Giet af en snijd ze in parten, met schil. Schil de sinaasappels en snijd ze in plakjes.

  3. Leg de sinaasappelschijfjes op een serveerschaal. Meng de aardappelpartjes met de gekaramelliseerde uien en verdeel over de sinaasappels. Garneer met stukjes tonijn.

Ingrediënten: Tonijn*, olijfolie, zout, Calabrische Spaanse peper 0,1%, Spaanse peper 0,1%, kruiden.
*Euthynnus (Katsuwonus) pelamis

Al onze producten zijn MSC gecertificeerd.
Ontdek waarom dit product verantwoord wordt gevangen.