Tonijn met Spaanse peper, gesauteerde rode uien en sinaasappels
15 minuten
4 personen
Tonijn in olijfolie met Spaanse peper
Ingrediënten
Tonijn met Rio Mare Spaanse peper 3 x 80g blikken
Zoete rode uien 2
Sinaasappels 2
Nieuwe aardappelen, ongeschild 10
Laurier 2 kleine blaadjes
Extra zuivere olijfolie 40g
Suiker 20g
Appelazijn 1 eetlepel
Zout naar smaak
Voorbereiding
Snijd de uien grof en bak ze in een pan met antiaanbaklaag samen met de laurier, olie, suiker, azijn en een snufje zout. Laat zachtjes stoven tot ze glazig zijn. Haal van het vuur en roer de geraspte sinaasappelschil erdoor.
Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn. Giet af en snijd ze in parten, met schil. Schil de sinaasappels en snijd ze in plakjes.
Leg de sinaasappelschijfjes op een serveerschaal. Meng de aardappelpartjes met de gekaramelliseerde uien en verdeel over de sinaasappels. Garneer met stukjes tonijn.